Ziemniaczane łódeczki

czekoladka_m

Złoty Ekspert
Przepisy: 819
zdjęcia: 1 z 1
Ziemniaczane łódeczki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pasują zarówno na przystawkę jak i jako danie główne. Danie zawiera mnóstwo witamin.


trudność: średnie
czas:

Ziemniaczane łódeczki - SKŁADNIKI:

Ziemniaczane łódeczki - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach. Odcedzić. Marchewki oczyścić, pokroić w półplastreki, brokuł podzielić na różyczki. Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać posiekaną cebulę, czosnek oraz oczyszczone kurki. Dusić ok. 3 min, czasem mieszając. Mięso zalać gorącym bulionem, dodać marchewkę i brokuł, przykryć i dusić ok. 20 min. Śmietanę zahartować odrobiną soli, wymieszać z mięsnym sosem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i szczyptą cukru. Ziemniaki naciąć na krzyż, rozchylić, by utworzyły łódeczki i polać sosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaczane łódeczki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ziemniaki
Zupa ziemniaczana Krem warzywny z serkiem Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Pieczone bataty/ziemniaki Ziemniaki pieczone z boczkiem Pizza z kaszanką
Chrupiące placki ziemniaczane z keksem śmietany Placki ziemniaczane z pieczarkami na brokułach Placki ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem
Frytki pod pierzynką Placki z ziemniaków gotowanych z pieczarkami. Zapiekanka rybna z ziemniakami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane