agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Ziemniaczane puree z czosnkiem i majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepyszne i delikatne w smaku purre , przyprawione czosnkiem. Ziemniaki połączone z majonezem i czosnkiem.

Ziemniaczane puree z czosnkiem i majonezem

Składniki:

Ziemniaczane puree z czosnkiem i majonezem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane puree z czosnkiem i majonezem
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w wodzie z odrobiną soli do miękkości. Ziemniaki odcedzamy i przepuszczamy przez praskę.Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Całość delikatnie mieszamy. Podajemy z mięsem i surówką.