graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

ziemniaczane racuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

racuchy są bardzo puszyste i długo zachowują świeżość

ziemniaczane racuchy

Składniki:

ziemniaczane racuchy

 

Sposób przygotowania:

ziemniaczane racuchy
ziemniaki obrać i ugotować w wodzie do miękkości ,następnie je odcedzić i ostudzić ,gdy ostygną zmielić w maszynce do mięsa,do zmielonych ziemniaków dodać jajko,make i zmielony w maszynce biały ser,oraz dodać sól,ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto następnie na stolnicy posypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość około 1 centymetra i wykrawać racuchy,olej rozgrzać na patelni i na rozgrzanym piec racuchy z dwóch stron na złoty kolor,