lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Ziemniaczany gulasz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobry gulasz ziemniaczany na obiad...

Ziemniaczany gulasz

Składniki:

Ziemniaczany gulasz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczany gulasz
Włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, seler oraz por) należy dokładnie umyć, obrać, a w następnej kolejności dodać do wody. Całość zagotować. Bulion warzywny doprawić do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania i dodać jeszcze liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić na niedużą kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać, przemyć, a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Do bulionu dodać podsmażoną cebulę oraz pokrojone ziemniaki. Bulion doprawić jeszcze słodką oraz ostrą papryką, pieprzem, solą, kminkiem, majerankiem oraz dodać przecier pomidorowy. Całość gotować razem. Pod koniec gulasz ziemniaczany zagęścić niewielką ilością mąki. Gulasz posypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.