jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Ziemniaki cygańskie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ziemniaki zasmażane z boczkiem, cebulką i groszkiem z masą jajeczno-śmietankowo-serową:)

Ziemniaki cygańskie

Składniki:

Ziemniaki cygańskie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki cygańskie
Ziemniaki ugotować, odcedzić i odstawić pod przykryciem, a potem pokroić w krążki. Jajka połączyć ze śmietaną i startym żółtym serem na tarce z małymi oczkami. Boczek i cebulę pokroić drobno i wysmażyć na oleju, a następnie wrzucić ziemniaki, groszek oraz wlać masę jajeczną. Smażyć mieszając, aż masa jajeczna zetnie się do pożądanej konsystencji.