przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne sycące danie z prostych składników

Ziemniaki faszerowane pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaki faszerowane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki faszerowane pieczarkami
Obieramy ziemniaki.Myjemy. Wydrążamy , pozostawiając dość cienkie brzegi ziemniaka. Zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy do niej nasze ziemniaki na około 5 minut. Przygotowujemy farsz: obieramy ze skórki kiełbasę oraz pieczarki i cebulę. Pieczarki i cebulę podsmażamy. Mielimy kiełbasę razem z warzywami. Doprawiamy są i pieprzem. Ziemniaki ustawiamy równo w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą.Wypełniamy je farszem, po czym zalewamy śmietaną , którą wcześniej mieszamy z mąką , odrobiną pieprzu i soli.Całość posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15-20 minut.
Ziemniaki faszerowane pieczarkami
Obieramy ziemniaki , po czym starannie je wydrążamy.
Ziemniaki faszerowane pieczarkami
Nadziane farszem ziemniaki polewamy śmietaną oraz posypujemy startym serem żółtym