Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne na jeden kęs połączanie rybki i ziemniaków

Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim
Otwieramy puszkę z łososiem (może być tez tuńczyk) i w miseczce za pomocą widelca rozdrabniamy go na spójną masę. Z ziemniaków robimy puree. Mieszamy z rybą. Dodajemy pesto, paprykę marynowaną odcedzoną z zalewy, kroimy w plastry oliwki i dokładnie mieszamy. Wyjmujemy ciasto francuskie z zamrażalnika, czekamy chwilę aż będzie miękkie. Kładziemy na środku każdego kwadrata ser topiony. Wykładamy wystudzony wcześniej farsz. Zawijamy delikatnie w rulon. Na 10 minut wkładamy do zamrażalnika. Kroimy w plastry. Pieczemy 10-15 minut w temp. 180 st.
Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim
Ugniatamy puree z masą z łososia aż będzie jednolita
Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim
Nakładamy warzywa i mieszamy całość
Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim
Na każdym kawałku ciasta francuskiego nakładamy serek
Ziemniaki i łosoś w cieście francuskim
Układamy równomiernie na natłuszczonej blaszce