alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Ziemniaki na zielono

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie obiadowe z ziemniakami i szpinakiem

Ziemniaki na zielono

Składniki:

Ziemniaki na zielono

 

  • 3 łyżki oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki chili w proszku
  • 2 łyżeczki zmielonej kolendry
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • 150 ml wywaru z warzyw
  • 35 dag ziemniaków
  • 50 dag szpinaku
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki na zielono
Obrać cebulę i pokroić w plasterki. Papryczkę chili również pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek. Rozetrzeć z przyprawami. Zalać wywarem. Dodać szpinak i ziemniaki. Zagotować. Zmniejszyć ogień. Przykryć. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zdjąć pokrywkę. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować 5 minut.