Bo

Bo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Super szybkie , jedno garnkowe danie na obiad

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

  • 10 ziemniaków
  • 0,5 kg. mięsa mielone
  • 3 ząbki czosnku
  • czerstwa bułka i mleko do namaczania
  • sól , pieprz do smaku
  • cebula
  • mała marchewka
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Ziemniaki nadziewane mięsem mielonym

Ziemniaki obrać , małą łyżeczką wydrążyć środki . Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety . Do otworków w ziemniakach nałożyć przygotowane mięso . Wydrążone części ziemniaków pokroić na mniejsze kawałki , dodać pokrojoną marchewkę i cebulę , wymieszać z 3 łyżkami oliwy i włożyć do garnka , na to ułożyć faszerowane ziemniaki . W szklance wrzątku rozpuścić kostkę rosołową i zalać przygotowaną potrawę , przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. godziny , nie dopuścić do całkowitego odparowania, w razie potrzeby podlać wodą . Podawać z rożnymi surówkami . SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca: