agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Ziemniaki pieczone w mundurkach z nadzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki pieczone w mundurkach

Ziemniaki pieczone w mundurkach z nadzie

Składniki:

Ziemniaki pieczone w mundurkach z nadzie

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone w mundurkach z nadzie
Przygotować niezbędne składniki na danie z ziemniaków. Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć je , włożyć do garnka z wrzącą i lekko osoloną wodą i ugotować w mundurkach tak aby w połowie były miękkie. Odcedzić ziemniaki. Przeciąć jej na połówki i wydrążyć środki.Blaszkę smarujemy tłuszczem. Bekon należy pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na rumiano. W wydrążony środek nadziewać ziemniaki bekonem, ser zetrzeć na tarce o grubych otworach, na bekon nakładać ser. Ziemniaki nadziewane poukładać na blasze i zapiekać na rumiano w temperaturze około 180 stopni C przez około 20 minut. Serwować na półmiskach.