KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Ziemniaki po toskańsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne toskańskie ziemniaczki, jako przystawka do wielu dań, są tak smaczne, że możemy podawać je same a każdy będzie się zachwycał.

Ziemniaki po toskańsku

Składniki:

Ziemniaki po toskańsku

 

  • kilka małych ziemniaczków, wszystko zależy od smaku,
  • gałązka rozmarynu,
  • oliwa,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki po toskańsku
Małe ziemniaczki najlepiej w łupinach dokładnie myjemy kroimy na ćwiartki, osuszamy. Przygotowujemy brytfankę wkładamy pokrojone ziemniaczki, skrapiamy oliwą, posypujemy pokrojonym rozmarynem tylko listkami. Wszystko wkładamy do piekarnika na 20 minut na 18 stopni, po tym czasie wyciągamy z piekarnika skrapiamy oliwą, solimy dodajemy grubo pokrojony czosnek, mieszamy i wkładamy na kolejne 20 minut na 200 stopni. Wszystkie ziemniaczki wykładamy na talerz, dekorujemy świeżym rozmarynem i zaczynamy degustację, są pyszne. Smacznego.

Tagi:

ziemniaki