Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ziemniaki podsmażane z boczniakami i dynią są rewelacyjne. Można je podawać z kefirem lub jako dodatek do dania z mięsem.

Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami
Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, pokropić w kostkę, podsmażyć na połowie masła. Pokrojony w pół krążki por poddusić razem z pokrojonymi boczniakami na pozostałym maśle. Ziemniaki i marchewkę obrać. Ziemniaki pokroić w plasterki a marchewkę w pół krążki. Ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, lekko zrumienić na łyżce smalcu. Połączyć z bocznikami i dynią, doprawić do smaku pieprzem i przyprawą jarzynka, wymieszać, podgrzać, podawać.
Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami
Posiekany por i pokrojone grzyby poddusić na maśle
Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami
Na pozostałym maśle podsmażyć pokrojoną dynię
Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami
Pokrojone ziemniaki i marchewkę ugotować na pół miękko
Ziemniaki podsmażane z dynią i boczniakami
Podsmażyć połączyć z dynią i grzybami doprawić do smaku