Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ziemniaki podsmażane z warzywami i wędliną są wspaniałym dodatkiem do dania z mięsem i surówki. Polecam, smacznego.

Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Ziemniaki, kalarepki i marchewkę obrać, pokroić w pół plasterki. Ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić. Por pokroić w krążki, boczek w kostkę a cukinię w pół krążki. Na patelni rozgrzać oliwę, lekko wytopić boczek, wsypać por i zeszklić.

Następnie dodać pokrojoną cukinię, podsmażyć. Na drugiej patelni na łyżce oliwy lekko zrumienić ziemniaki z warzywami.

Połączyć z boczkiem, doprawić do smaku białym pieprzem, wymieszać.  
Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Ziemniaki z kalarepką i marchewką ugotować na pół miękko w osolonej wodzie.
Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony boczek i porę.
Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Dodać pokrojoną cukinię i smażyć przez chwilę.
Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Pół miękkie ziemniaki z warzywami odcedzić i zrumienić na oliwie.
Ziemniaki podsmażane z kalarepą i cukinią
Połączyć z boczkiem, porą i cukinią, doprawić do smaku, wymieszać.