iza.k

iza.k

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Ziemniaki prowansalskie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybki dodatek na grilla do mięsa

Ziemniaki prowansalskie.

Składniki:

Ziemniaki prowansalskie.

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki prowansalskie.
Ziemniaki lekko podgotowujemy, tak aby były jeszcze troszeczkę twarde. W między czasie przygotowujemy marynatę do ziemniaków. Do śmietany dodajemy przyprawę do ziemniaków, przeciśnięty przez praskę czosnek dodajemy troszeczkę soli i pieprzu. Podgotowane ziemniaki rozkładamy na kawałkach filii aluminiowej i polewamy wcześniej zrobionym sosem, obwijamy ziemniaki folią i pieczemy na grillu. Można również włożyć tak przygotowane ziemniaki do żaru z ogniska.