Strona główna Ziemniaki truflowe z warzywami

Ziemniaki truflowe z warzywami

Marcin1993 offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 35
Ziemniaki truflowe z warzywami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Potrawa dostarcz około 358 kcal


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Ziemniaki truflowe z warzywami - SKŁADNIKI:

  • 600g ziemniaków truflowych
  • 200g groszku cukrowego
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 pęczek cebuli wiosennej
  • 200g rzepy
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g masła
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki truflowe z warzywami - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki truflowe obrać umyć gotować 10 minut w osolonej wodzie.Groszek cukrowy paprykę cebulę rzepę oczyścić i umyć.Pokroić paprykę w kawałki cebulę w talarki rzepę w kostkę.Warzywa zblanszować po kolei w gotującej wodzie i odcedzić.Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać masło poddusić czosnek tymianek i szałwię.Dodać warzywa wymieszać doprawic solą i pieprzem.Ziemniaki podawać z warzywami duszonymi w maśle.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ziemniaki truflowe z warzywami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wegetariańskie
Spaghetti z dynią i pesto Ruski tort naleśnikowy Jesienna zapiekanka ziemniaczano-grzybowa
Zdrowe śniadanie- jaglane płatki na mleku Omlet z cukinią Sojowe flaczki wegetariańskie
Bakłażanowe pizzerinki Sałatka z rukoli z pomarańczą i orzechami pekan Pasztet grzybowo-ryżowy dla wegetarian
Kasza z pesto w sosie kurkowym Racuszki serowe z sosem koperkowym Pieczone jabłka z masłem orzechowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane