Zimne nóżki

kasik12 - Przepis na: Zimne nóżki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 508
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zimne nóżki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zimne nóżki..............


trudność: łatwe
czas:

Zimne nóżki - SKŁADNIKI:

Zimne nóżki - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotuj na twadro. Obierz ze skorupek i pokrój na ćwiartki. Nóżki umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Marchew obierz i opłucz. Wrzucić nóżki do wody, marchewkę, listek, ziele, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu tak, aby mięsko odchodziło od kości. Ugotowane nóżki jeszcze bardziej podrobić. Marchew pokrój w kostkę, dodaj posiekaną natkę pietruszki i dodaj pieprz do smaku. Ćwiartki jajek układaj w salaterce, na nich układaj rozdrobnione nóżki, marchewkę i natkę pietruszki. Zalej całóść wywarem z nóżek. Zostaw do stężenia na o. 3- 4 godziny.
Smacznego!:-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zimne nóżki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane