Zimne nóżki

Zakąski « poprzedni | następny »
kinga - Przepis na: Zimne nóżki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 55
Zimne nóżki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszna przekaska na każdą porę dnia


trudność: łatwe
czas:

Zimne nóżki - SKŁADNIKI:

  • 4 nóżki wieprzowe
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 5jajek na twardo
  • ząbek czosnku
  • marynowane grzybki,marynowana papryka(niekoniecznie)
  • cząstki cytryny

Zimne nóżki - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i oczyszczone nóżki zalać 4 litrami wody i na malym ogniu gotować do momentu,aż mieso da się łatwo oddzielić od kości.W trakcie gotowania dodać warzywa i posolić. Ostudzone mięso pokroić w cienkie paseczki,przygotować salaterki lub filiżanki. Przecedzony wywar z nożek przyprawić do smaku solą,pieprzem i rozgniecionym czosnkiem. Do salaterek wlaćpo 4 łyżki wywaru i wystudzić,na galarecie ułożyć połowki jajek(żółtkiem do spodu),posiekaną w kosteczkę papryke i grzybki.Zalać wywarem i pozostawić do ostygnięcia, Gotowa galaretkę wybić na półmisek i udekorować cząstkami cytryny i świeżą pietruszką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zimne nóżki (strona 1 z 1)  
teresa.rembiesa

teresa.rembiesa
offline

2009-03-27 12:11
uwielbiam zimne nóżki albo jak kto woli galaretę z nóżek wiepszowych
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zakąski
Szynka długo marynowana Śledź w pomidorach z rodzynkami Rydze po cygańsku
Golonko w galarecie Galaretka z kurczakiem, czyli zimne nóżki Sałatka z kalafiorem
Pomidorowa przystawka Faszerowane plastry cukinii Śledzie Dareczka
Schab w galarecie Galareta wieprzowa Bakłażan zapiekany z łososiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj