Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zimne nóżki w galarecie by Noruas

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjny dodatek w mojej wersji

Zimne nóżki w galarecie by Noruas Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zimne nóżki w galarecie by Noruas

 

Sposób przygotowania:

Zimne nóżki w galarecie by Noruas
Rosół podgrzewamy, dodajemy do niego żelatynę, mieszamy aż do ostygnięcia, a następnie wystudzamy. Kroimy w drobne części warzywa (por i marchew wcześniej gotujemy do miękkości). Kurczaka rozdrabiamy na małe części. Szykujemy kilka naczynek. Nakładamy do każdego po kawałku papryki, pora, marchewki oraz kurczaka. Rozlewamy do naczynek żelatynę. następnie odkładamy na całą noc do lodówki. Pięknie, smacznie i kolorowo :)
Zimne nóżki w galarecie by Noruas
Rozpuszczamy żelatynę w podgrzanym rosole
Zimne nóżki w galarecie by Noruas
Rozkładamy równomiernie wszystkie warzywa i mięso do salaterek