aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

zimny lodowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zimny lodowiec, polecam...

zimny lodowiec

Składniki:

zimny lodowiec

 

Sposób przygotowania:

zimny lodowiec
Twaróg mielimy najlepiej dwa razy przez maszynkę lub praskę. Następnie dodajemy cukier, masło i wszystko ucieramy za pomocą drewnianej łyżki (takiej z kulką na końcu, nie wiem jaką ona ma nazwę:)). Masę dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Układamy na blaszce biszkopty i kładziemy na nią ciemną masę. Następnie kładziemy znowu biszkopty i na to galaretkę jedną, potem masę, brzoskwinie i drugą galaretkę. Ciasto chowy do lodówki.

Tagi:

biszkopt sery ser