dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Zimny przysmak rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zimny przysmak najlepszy na świecie - tak to lody ! Dodatkowo kiedy są zdrowe, można pozwolić sobie na niego zawsze wtedy, kiedy najdzie nas ochota.

Zimny przysmak rabarbarowy

Składniki:

Zimny przysmak rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Zimny przysmak rabarbarowy
Z łodygi rabarbaru odkrajamy liść oraz końcówkę, myjemy dokładnie pod bieżąca wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Łodygi kroimy w plastry półcentymetrowe, wrzucamy do foliowej torebki i wkładamy do zamrażarki.

Banany obieramy, kroimy w kawałki, mrozimy. Truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek, kroimy w kawałki, mrozimy. Kiedy najdzie nas ochota na lody, wyjmujemy z zamrażarki część rabarbaru, część truskawek i banana.

Owoce zostawiamy na 15 min by były zamrożone, ale nie na kamień. Owoce przekładamy do wysokiego naczynia i za pomocą blendera ręcznego miksujemy na lody.

Podajemy w wafelkach.