Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sycące i rozgrzewające danie. Eksperyment kulinarny jak najbardziej udany. Danie dla wielbicieli kwaśnych smaków.

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym

Składniki:

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym

 

Sposób przygotowania:

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym

Przygotowanie gulaszu 1

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym
Oczyszczone mięso kroimy w większą kostkę

Oczyszczone mięso kroimy w większą kostkę. Buraki gotujemy w mundurkach.

Przygotowanie gulaszu 2

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym
Obraną z łupin cebulę kroimy w cienkie piórka

Obraną z łupin cebulę kroimy w cienkie piórka.

Przygotowanie gulaszu 3

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym
Mięso razem z cebulą smażymy na patelni do czasu aż karkówka się ładnie zrumieni

Mięso razem z cebulą smażymy na patelni do czasu aż karkówka się ładnie zrumieni. Przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 1 godziny.

Przygotowanie gulaszu 4

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym
Wędzoną kiełbasę kroimy w cienkie plasterki

Wędzoną kiełbasę kroimy w cienkie plasterki.

Przygotowanie gulaszu 5

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym
Kiszone ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach

Kiszone ogórki ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Przygotowanie gulaszu 6

Zimowy gulasz z burakami i ogórkiem kiszonym
Buraki kroimy w kostkę

Ugotowane buraki obieramy i kroimy w kostkę.

Przygotowanie gulaszu 7

Buraki, ogórki i kiełbasę dodajemy do gulaszu. Dusimy jeszcze przez ok. 10-15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem. Podajemy z chlebem jako samodzielne danie bądź z ulubioną kaszą.