Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Zimowy kapuśniaczek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupka na chłodne zimowe dni.

Zimowy kapuśniaczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zimowy kapuśniaczek

 

 

  • zasmażka

 

  • 2 łyżeczki zrumienionej mąki
  • 2 łyżeczki smalcu

 

Sposób przygotowania:

Zimowy kapuśniaczek
Boczek pokroiłam w niedużą kosteczkę. Przysmażyłam na patelni. Kiedy się troszkę wytopił dołożyłam surowe białe kiełbaski i pokrojoną w dosyć dużą kostkę cebulę.Smażyłam ok. 10 minut. Pora pokroiłam w półtalarki a pozostałe warzywa w kostkę. Włożyłam do boczku i zalałam 2 litrami wody. Dodałam przyprawy i czosnek.Gotowałam ok. 30 minut. Ziemniaki obrałam, umyłam i pokroiłam w kostkę, dołożyłam do zupy i gotowałam kolejne 20 minut. Dodałam pokrojoną kapustę i po kolejnych 15 minutach gotowania dodałam zasmażkę.
Zimowy kapuśniaczek
Kiełbaski i boczek smażą się na patelni.
Zimowy kapuśniaczek
Kiszona kapustka pokrojona czeka na dodanie
Zimowy kapuśniaczek
Warzywka do kapuśniaczku czekają na swoją kolej
Zimowy kapuśniaczek
Kapuśniaczek w trakcie gotowania się ...

Tagi:

sosy