plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Zimowy kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zdrowe danie dla maluszka

Zimowy kapuśniaczek

Składniki:

Zimowy kapuśniaczek

 

  • pół małej marchewki
  • ćwierć korzenia pietruszki
  • miękka część małego liścia kapusty włoskiej
  • pomidor
  • pół cienkiego plastra chudego schabu lub innego mięsa wieprzowego

Sposób przygotowania:

Zimowy kapuśniaczek
Wyciąć liść kapusty ze środka główki kapusty, umyć, usunąć twardy nerw, porwać na małe kawałeczki. Pozostałe jarzyny należy umyć, obrać, drobno pokroić a następnie ugotować na miękko wraz z mięsem. Pod koniec gotowania dodać pokrojonego bez skórki pomidora. Po ugotowaniu schab wyjąć i drobno posikać (by malec mógł swobodnie połknąć) i dodać do zupy.