Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Ziołowa zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mocno ziołowa, aromatyczna zupa pieczarkowa, pożywna dzięki kluskom lanym. Polecam i życzę smacznego ;)

Ziołowa zupa pieczarkowa

Składniki:

Ziołowa zupa pieczarkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Ziołowa zupa pieczarkowa
Pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek podduszamy na maśle. Lekko solimy. Wlewamy malagę, czekamy aż odparuje. Wlewamy szklankę wody i gotujemy pod przykryciem 10 minut. Wlewamy wodę lub bulion ilość zależy od preferowanej przez nas gęstości. Czekamy, aż się zagotuje, dodajemy posiekane zioła, zalewamy wiejską śmietaną i czekamy, aż się zagotuje. Doprawiamy do smaku.Jajko rozbijamy z łyżką mąki i wlewamy do zupy. UWAGA jeśli chcemy większą ilość klusek w zupie zwiększamy proporcje.

Tagi:

jajko jajka