VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Ziołowe paluszki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowy fast food jest najlepszy. Takie paluszki z kurczaka możemy zaserwować na kolację we dwoje przy wspólnym oglądaniu filmu.

Ziołowe paluszki z kurczaka

Składniki:

Ziołowe paluszki z kurczaka

 

  • 500 g fileta z piersi kurczaka
  • przyprawa do mięsa
  • 1 łyżeczka oregano
  • 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Ziołowe paluszki z kurczaka
Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy na długie paseczki. Mogą być cieńsze lub grubsze. Doprawiamy dokładnie przyprawą do mięsa i wymieszanymi przyprawami: oregano, ziołami prowansalskimi i suszoną natką pietruszki.

Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace.

Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej.

Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.