Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ziołowe żeberka z grila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marynata nadaje żeberkom wyrazistego smaku

Ziołowe żeberka z grila

Składniki:

Ziołowe żeberka z grila

 

  • 1 kg żeberka,
  • 3 ząbki czosnek,
  • 2 łyżki musztarda,
  • 2 łyżki miód,
  • 3 łyżki sok z cytryny,
  • 1 łyżeczka rozmaryn,
  • 1 łyżeczka majeranek,
  • 1 łyżeczka tymianek,
  • 1 łyżka natka pietruszki,
  • 1/2 szkl oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ziołowe żeberka z grila
Żeberka pokroić na porcje. Do miski wlać oliwę, sok z cytryny, miód, dodać musztardę, roztarty z solą czosnek, natkę pietruszki i pozostałe przyprawy. Mięso natrzeć solą i pieprzem, włożyć do marynaty i wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie mięso wyjąc z marynaty, położyć na rozgrzanym grillu i smażyć z obu stron.