agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

ziołowo-musztardowa pieczeń wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie na specjalne okazje.Smacznego.

ziołowo-musztardowa pieczeń wieprzowa

Składniki:

ziołowo-musztardowa pieczeń wieprzowa

 

  • cukier,12,5 dag ziołowego serka śmietankowego,natka pietruszki i kilka listków bazylii,sól,pieprz

Sposób przygotowania:

ziołowo-musztardowa pieczeń wieprzowa
Mięso umyć,natrzeć solą i pieprzem,zrumienić na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron.Cebulki obrać,dodać na patelnię.Schab posmarować musztardą,wlać rosół,dusić 10 minut na patelni,pod przykryciem.Wyjąć mięso ,trzymać w cieple(np.owinąć je szczelnie folią aluminiową).Do sosu na patelni dodać serek ziołowy,wymieszać,przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.Wsypać posiekane zioła.Pieczeń podzielić na porcję i podawać z sosem.