Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Złociste racuchy z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuchy z brzoskwiniami to świetny pomysł na pyszne śniadanie lub deser. Na jogurcie są bardzo miękkie i puszyste.

Złociste racuchy z brzoskwiniami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Złociste racuchy z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Złociste racuchy z brzoskwiniami
Brzoskwinie obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałeczki.

Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem, jogurtem, odrobiną soli i cukrem z wanilią zmiksować, dodać sodę, zamieszać. Następnie połączyć z przesianą mąką. Dodać z pianą z białek i brzoskwinie, delikatnie wymieszać.

Na rozgrzaną oliwę wkładać porcje ciasta i smażyć placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podawać oprószone cukrem pudrem.
Złociste racuchy z brzoskwiniami
Żółtka oddzielić od białek, dodać cukier i cukier z wanilią.
Złociste racuchy z brzoskwiniami
Dodać jogurt, odrobinę soli i zmiksować.
Złociste racuchy z brzoskwiniami
Połączyć z mąką, dodać pianę z białek i brzoskwinie.
Złociste racuchy z brzoskwiniami
Wszystkie składniki razem delikatnie wymieszać.
Złociste racuchy z brzoskwiniami
Na rozgrzanej oliwie smażyć rumiane placuszki.

Tagi:

jajko jajka