Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Złota pasta jejeczna z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny, smakowity dodatek do kanapek

Złota pasta jejeczna z curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Złota pasta jejeczna z curry

 

Sposób przygotowania:

Złota pasta jejeczna z curry
Zagotowujemy jajka na twardo i kroimy w drobną kostkę. W miseczce mieszamy śmietanę z musztardą, dodajemy pieprz, sól, paprykę słodką, ziołami i curry. Dodajemy jajko i rozgniatamy widelcem. Można zmieszam za pomocą blendera (masa będzie bardziej jednolita). Na końcu dodajemy rozdrobnioną, świeżą bazylie. Smarujemy tosty/kanapki pastą, układamy na wierzchu pokrojone w plastry oliwki.
Złota pasta jejeczna z curry
Jajka zagotowujemy we wrzątku na twardo.
Złota pasta jejeczna z curry
Jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę,
Złota pasta jejeczna z curry
Mieszamy musztardę i śmietanę, a następnie dodajemy przyprawy.
Złota pasta jejeczna z curry
Dodajemy jajka do miseczki i rozdrabniamy, świeża bazylia jest świetnym dodatkiem.