Złota rybka po francusku

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śliczna rybka, czyli łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim.

Złota rybka po francusku                Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Złota rybka po francusku

 

Sposób przygotowania:

Złota rybka po francusku




 Łososia udusić do miękkości na patelni, lub na parze, rozdrobnić i przyprawić przyprawą do ryb.

Szpinak udusić , posiekać i przyprawić solą i pieprzem.

Z ciasta francuskiego wyciąć dwa takie same kształty syby, na jeden nałożyć łososia i szpinak, zlepić drugim.

Wierzch ryby posmarować roztrzepanym jajem, wstawić do piekarnika na 35 minut do temperatury 170c.
Złota rybka po francusku
Rybka w środku
Złota rybka po francusku
Rybka surowa