Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Żołądki duszone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki gulasz z żołądków drobiowym z pieczarkami bardzo dobrze smakuje podany z kaszą gryczaną lub ryżem.

Żołądki duszone z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żołądki duszone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Żołądki duszone z pieczarkami
Żołądki płuczemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Wrzucamy je do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy przez 30 minut.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do żołądków. Gotujemy kolejne pół godziny. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy danie do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.

Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody oraz śmietanę. Zagotowujemy i wyłączamy.
Żołądki duszone z pieczarkami
Żołądki płuczemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą.
Żołądki duszone z pieczarkami
Wrzucamy je do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie.
Żołądki duszone z pieczarkami
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy danie do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.