Strona główna Żołądki w galarecie

Żołądki w galarecie

Podroby, Zakąski « poprzedni | następny »
beatkaa153 - Przepis na: Żołądki w galarecie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 544
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żołądki w galarecie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna żołądkowa przekąska.


trudność: łatwe
czas:

Żołądki w galarecie - SKŁADNIKI:

  • żołądki drobiowe ok 40 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • por 1szt
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

Żołądki w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Marchew i pietruszkę obieramy. Żołądki myjemy i gotujemy razem z przygotowanymi warzywami. Wyjmujemy studzimy i kroimy. Odlewamy potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do stężenia. Na spód półmiska wykładamy trochę groszku. Żołądki układamy na półmisku. Można ozdobić marchewką. Zalewamy tężejącą galaretką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żołądki w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Flaczki z żołądków drobiowych Ozorki na warzywnej pierzynce Wątróbka drobiowa z pieczarkami
Wątróbka z sarny z malagą Wątróbka w rolowanym boczku z cukinią i pomidorami Wątróbka drobiowa z curry
Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji Wątróbka z jabłkami Zub3r'a Klopsiki z wątróbki i serc drobiowych
Gulasz z żołądków drobiowych Szaszłyki z wątróbką drobiową Drobiowe serca po prowansalsku

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane