beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 545]

Żołądki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna żołądkowa przekąska.

Żołądki w galarecie

Składniki:

Żołądki w galarecie

  • żołądki drobiowe ok 40 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • por 1szt
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

Sposób przygotowania:

Żołądki w galarecie

Marchew i pietruszkę obieramy. Żołądki myjemy i gotujemy razem z przygotowanymi warzywami. Wyjmujemy studzimy i kroimy. Odlewamy potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do stężenia. Na spód półmiska wykładamy trochę groszku. Żołądki układamy na półmisku. Można ozdobić marchewką. Zalewamy tężejącą galaretką.

Redakcja poleca: