Strona główna Żołądki w galarecie

Żołądki w galarecie

Podroby, Zakąski « poprzedni | następny »
beatkaa153

Srebrny Ekspert
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1
Żołądki w galarecie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna żołądkowa przekąska.


trudność: łatwe
czas:

Żołądki w galarecie - SKŁADNIKI:

  • żołądki drobiowe ok 40 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • por 1szt
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

Żołądki w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Marchew i pietruszkę obieramy. Żołądki myjemy i gotujemy razem z przygotowanymi warzywami. Wyjmujemy studzimy i kroimy. Odlewamy potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do stężenia. Na spód półmiska wykładamy trochę groszku. Żołądki układamy na półmisku. Można ozdobić marchewką. Zalewamy tężejącą galaretką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żołądki w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą Paprykowe flaczki Wątróbka w sosie własnym
Sałatka ze szpinakiem pomarańczą i wątróbką Pasztet z żurawiną Flaczki drobiowe z papryką
 Potrawka z serduszek drobiowych Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Smażona wątróbka
Flaki wołowe z warzywami Wątróbka z cebulką Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane