Strona główna Żołądki w galarecie

Żołądki w galarecie

Podroby, Zakąski « poprzedni | następny »
beatkaa153

Srebrny Ekspert
Przepisy: 545
zdjęcia: 1 z 1
Żołądki w galarecie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna żołądkowa przekąska.


trudność: łatwe
czas:

Żołądki w galarecie - SKŁADNIKI:

  • żołądki drobiowe ok 40 dag
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • por 1szt
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

Żołądki w galarecie - PRZYGOTOWANIE:

Marchew i pietruszkę obieramy. Żołądki myjemy i gotujemy razem z przygotowanymi warzywami. Wyjmujemy studzimy i kroimy. Odlewamy potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuszczamy żelatynę wg przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do stężenia. Na spód półmiska wykładamy trochę groszku. Żołądki układamy na półmisku. Można ozdobić marchewką. Zalewamy tężejącą galaretką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żołądki w galarecie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Ozorki w sosie koperkowym
Pomidorowa jarzynówka z sercem Wątróbki wieprzowe Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym
Wątróbka duszona z warzywami Drobiowa wątróbka duszona z cebulą Smarowidło babuni z wątróbką
Wątróbki z królika Wątróbka drobiowa smażona z ryżem wg Eli Królicza wątróbka z czerwoną kapustą i ziemniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane