mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Żołądki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami

Żołądki w sosie pomidorowym

Składniki:

Żołądki w sosie pomidorowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądki w sosie pomidorowym
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości, odcedzamy. W wywarze warzywnym gotujemy żołądki, studzimy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle, dodajemy posiekaną cebulkę, żołądki. Podlewamy wodą, oprószamy mąką. Całość delikatnie zasmażamy, zaprawiamy przecierem pomidorowym - podlewamy około 1 szklanką bulionu warzywnego, dodajemy warzywa. Doprawiamy gulasz do smaku.