ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Żołądki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moja rodzina bardzo lubi żołądki dlatego robię je bardzo często z różnymi sosami i dodatkami. Dziś z pieczarkami

Żołądki z pieczarkami

Składniki:

Żołądki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Żołądki z pieczarkami
Żołądki myjemy, oczyszczamy i podsmażamy na patelni. Pieczarki myjemy i kroimy w pół plasterki. Również podsmażamy na patelni. Podsmażone żołądki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pieczarki i dusimy do miękkości. Śmietanę mieszamy razem z mąką i niewielką ilością wody. Wlewamy do żołądków i mieszamy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.