Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Zraziki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Miękkie i soczyste zraziki.

Zraziki wieprzowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zraziki wieprzowe

 

  • 1 kg wieprzowina( polędwica),
  • 1-1,5 szklanki mąka pszenna,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • 200-400 ml woda,
  • 2 łyżki posiekana zielenina,
  • 2 szczypty majeranek,
  • do smażenia tłuszcz

Sposób przygotowania:

Zraziki wieprzowe
Mięso pokroić w plasterki i zbić delikatnie tłuczkiem kuchennym. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Na patelni rozgrzać tłuszcz( ja użyłam oliwy z oliwek) i smażyć na nim porcje mięsa oprószone wcześniej mąką pszenną. W garnku zagotować wodę i wkładać do niej podsmażone zraziki. Zraziki poddusić na małym ogniu. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać posiekaną drobniutko zieleninę.
Zraziki wieprzowe
Zraziki wieprzowe
Zraziki wieprzowe
Zraziki wieprzowe