Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zraziki świetnie pasują do klusek śląskich i modrej kapusty.

Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem

 

Sposób przygotowania:

Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem
Mięso cienko rozbić, z obu stron przyprawić kucharkiem i pieprzem, a z jednej strony wysmarować musztardą. Ogórki pokroić wzdłuż, cebulkę w kostkę. Ułożyć na kawałkach mięsa, przykryć plastrem sera. Zwinąć roladki, związać nicią bawełnianą. Na patelni roztopić smalec, obsmażyć roladki. Podlać wodą, dodać kostkę mięsna, liście laurowe, ziele angielskie i dusić do miękkości. Kiedy będą miękkie sos doprawić kucharkiem i pieprzem. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do sosu, zagotować. Podawać np. z kluskami śląskimi i kapustą modrą.
Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem
ROzbite mięso przyprawić i dodać cebulę i ogórki.
Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem
Zwinięte roladki obsmażyć na rozgrzanym smalcu.
Zraziki z cebulą, ogórkiem i serem
Podlać wodą i dusić do miękkości a na koniec sos doprawić.