Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zraziki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zraziki wieprzowe duszone z kapustą kiszoną. Smaczne danie obiadowe. Podawać z ziemniakami . Smacznego.

Zraziki z kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zraziki z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Zraziki z kapustą
Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry. Lekko rozbijamy i oprószamy solą ,pieprzem i mąką.

Smażymy z obu stron na oleju. Cebulę obieramy i siekamy smażymy na tym samym tłuszczu co mięso. Kapustę siekamy.

W garnku układamy warstwami 1/2 kapusty, mięsa, cebuli dodajemy liście laurowe, oprószamy papryką oraz solą. Warstwy powtarzamy. Zalewamy wodą i gotujemy bez przykrycia.

Gdy kapusta będzie miękka podsypujemy mąką, dodajemy ketchup i zagotowujemy.
Zraziki z kapustą.
Mięso myjemy osuszamy i kroimy na plastry. Lekko rozbijamy i oprószamy solą ,pieprzem i mąką.
Zraziki z kapustą.
Mięso smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
Zraziki z kapustą.
Cebulę obieramy i siekamy smażymy na tym samym tłuszczu co mięso . Kapustę siekamy.
Zraziki z kapustą.
Gdy kapusta będzie miękka podsypujemy mąką , dodajemy ketchup i zagotowujemy.