aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Zraziki z karczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne zraziki z karczku

Zraziki z karczku

Składniki:

Zraziki z karczku

 

 

Sposób przygotowania:

Zraziki z karczku
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Rozbić na cieniutko tłuczkiem. Na końcu każdego płata układać kawałki ogórka, cebuli i boczku. Posypać solą oraz pieprzem. Zwijać mięso w rulonik i spiąć wykałaczkami, by się nie rozwinęły. Do rondla dodać margarynę i obsmażyć zraziki na rumiano. Następnie podlać wodą, wsypać kucharek, paprykę i dusić pod przykryciem do miękkości. Do kubeczka przełożyć śmietanę, dodać mąkę oraz musztardę. Wymieszać. Rozprować w rondelku ze zrazikami i zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

Tagi:

beza bezy