Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Zraziki ze schabu Babcigramolki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Trochę inne zrazy zawijane .Robi się je szybciej niż wołowe . Smaczne.

Zraziki ze schabu Babcigramolki

Składniki:

Zraziki ze schabu Babcigramolki

 

  • 4 kotlety ze schabu
  • 4 paski wędzonego boczku ( 1 cm na 3 cm )
  • 4 plasterki korniszona
  • 4 paski skórki razowca
  • 2 cebule
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • pieprz mielony
  • sól
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 suszone grzyby
  • 1 kostka bulionu wołowego Knorra
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • ½ litra wody

 

Sposób przygotowania:

Zraziki ze schabu Babcigramolki
Kotlety rozklepać . Posolić i popieprzyć . posmarować musztardą . Na każdym płacie położyć kawałek boczku, korniszona, skórki razowca . Zwinąć w rulon ( związać lub spiąć ). Obtoczyć w mące . Smażyć na oliwie z masłem na rumiano . Zalać wodą . Wrzucić ziele angielskie, liść laurowy , suszone grzyby , kostkę bulionową pokrojone w piórka cebule . Dusić ok. 45 minut . Wyjąć ziele i liście oraz grzyby . Grzyby pokroić w paseczki i wrzucić powrotem do sosu . Zdjąć ze zrazów wiązanie ( lub wypiąć szpilki ). Podawać polane sosem ( można go zmiksować ) z kaszą gryczaną i surówką .

Tagi:

sosy grzyby schab