Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 427]

Zrazy cielęce z marchewką i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatne zrazy zawijane z kawałkami marchewki i selera, duszone w sosie kurkowym i podane z kluseczkami.

Zrazy cielęce z marchewką i selerem

Składniki:

Zrazy cielęce z marchewką i selerem

Zrazy

Sposób przygotowania:

Zrazy cielęce z marchewką i selerem
Oczyszczone z błon i powięzi mięso pokrój w plastry, każdy kawałek cieniutko rozbij. Obrane i umyte warzywa korzeniowe pokrój w słupki.

Na każdym plastrze cielęciny rozłóż porcję warzyw, całość zawiń w charakterystyczny kształt zrazów (krawędzie zepnij wykałaczką).

Gotowe zraziki obtocz w mące i podsmaż na maśle, po czym podlej bulionem i duś do miękkości wraz z przyprawami.

Na koniec dodaj kurki podsmażone z cebulką i śmietankę, kiedy sos zgęstnieje zdejmij go z ognia.

Zrazy podawaj z kluseczkami.

Tagi:

obiad