ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 187]

Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zrazy nadziewane warzywami z rzodkiewką oraz grzybami suszonymi, wcześniej namoczonymi podajemy z ziemniakami.

Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami

 

Sposób przygotowania:

Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami
Najpierw robimy nadzienie do zrazów, kroimy w kosteczkę marchewkę oraz rzodkiewkę. Jedną dużą cebulę oraz trzy konserwowe ogórki także kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa razem mieszamy dodajemy sól i czarny mielony pieprz.

Dwie garście grzybów namaczamy w gotowanej osolonej wodzie i przykrywamy.

Sześć kawałków schabu rozbijamy, nakładamy warzywny farsz oraz po łyżce grzybów, które musimy odsączyć. Zrazy zawijamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.

Po usmażeniu przekładamy je do małego garnka, zalewamy zalewą od moczenia grzybów, dodajemy też grzyby jeśli nie wszystkie nam weszły do zrazów oraz pozostały farsz warzywny. Dodajemy dwa liście laurowe pięć sztuk ziela angielskiego i dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem czarnym mielonym.

Jeśli sos mamy za rzadki można zrobić zawiesinę z pół szklanki wody i łyżki mąki.
Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami.
Najpierw robimy nadzienie do zrazów, kroimy w kosteczkę marchewkę.
Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami.
Rzodkiewkę myjemy usuwamy ogonki, zielone części i kroimy ją w kosteczkę.
Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami.
Zrazy zawijamy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor.
Zrazy nadziewane warzywami rzodkiewką grzybami.
Po usmażeniu przekładamy je do małego garnka, zalewamy zalewą od moczenia grzybów, dodajemy też grzyby jeśli nie wszystkie nam weszły do zrazów oraz pozostały farsz warzywny.

Tagi:

dania schab