Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Zrazy ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne kotleciki z warzywami

Zrazy ryżowe

Składniki:

Zrazy ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Zrazy ryżowe
Zrady: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić . Jedna cebule drobno posiekać podsmażyć na oleju. Do ryżu dodać podsmażona cebule , posiekana nać pietruszki, ser i jajka - wymieszać i doprawić sola i pieprzem. Formować małe kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Warzywa: Cebulę drobna posiekać zeszklić na oleju dodać starte na grubych oczkach marchewki i pietruszki podlać 3-4 łyżkami wody. Dodać 2 ziela angielskie , liść laurowy delikatnie posolić i dusić do miękkości. Pod koniec dodać 2-3 łyżki ketchup - wymieszać i dusić jeszcze przez chwilkę.