Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zrazy w grzybowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ja robię też ze świeżymi grzybami ale świetnie smakują z leśnymi

Zrazy w grzybowym sosie

Składniki:

Zrazy w grzybowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Zrazy w grzybowym sosie
Namoczyć grzyby i ugotować do miękkości, odparowując wywar do objętości mniejszej niż 1 szklanka. Kajzerkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso umyć, osuszyć i pociąć na kawałki. Zemleć wraz z odciśniętą kajzerką. Dodać stopione masło i jajo oraz przeciśnięty czosnek, pieprz i natkę czy koperek. Dokładnie wyrobić masę mięsną. Uformować niewielkie owalne zrazy i obtaczać je w mące. Usmażyć.