lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zrazy wołowe z niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie ma to jak mięsko wołowe z niespodzianką w przygotowanym sosie własnym. Idealne do ziemniaczków .

Zrazy  wołowe z niespodzianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zrazy wołowe z niespodzianką

 

  • 400 gram wołowiny (łopatka )
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 ogórki kiszone
  • szczypior pęczek
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe z niespodzianką
Mięso rozbij cienko, najlepiej rozbijaj je w woreczku ,posmaruj musztardą, posyp solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa rozłóż kawałek ogórka i szczypiorek Zwiń mięsow roladki, każdą zepnij wykałaczkami, żeby ogórek i szczypior nie wypadał. Na patelni rozgrzej olej, włóż zrazy i obsmaż z każdej strony. Podlej niewielką ilością wody, przykryj i duś przez około 1 godzinę. Sprawdzaj czy miękkie za długo tez nie dobrze . Dwie łyżki mąki wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody i wlej do sosu który powstanie z duszenia mięsa , wymieszaj. Podawałam z ziemniakami .
Zrazy  wołowe z niespodzianką
Mięso rozbij cienko , najlepiej rozbijaj je w woreczku .
Zrazy  wołowe z niespodzianką
Posmaruj musztardą, posyp solą i pieprzem.
Zrazy  wołowe z niespodzianką
Na każdym kawałku mięsa rozłóż kawałek ogórka i szczypiorek
Zrazy  wołowe z niespodzianką
Zwiń mięso w roladki, każdą zepnij wykałaczkami, żeby ogórek i szczypior nie wypadał. Na patelni rozgrzej olej, włóż zrazy i obsmaż z każdej strony. Podlej niewielką ilością wody, przykryj i duś przez około 1 godzinę.

Tagi:

wołowina