Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zrazy z biodrówki w sosie ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak kto lubi mięso to polecam.

Zrazy z biodrówki w sosie ziołowym

Składniki:

Zrazy z biodrówki w sosie ziołowym

 

  • 60 dag biodrówki
  • 1 cebula
  • 3 duże pomidory lub łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • tłuszcz do smażenia
  • majeranek, tymianek, curry, estragon, pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z biodrówki w sosie ziołowym
Z mięso umyć, osączyć, uciąć trzy kotlety, rozbić tłuczkiem.
Na patelni teflonowej na niewielkiej ilości tłuszczu obsmażyc mięso. Cebulę obrać, opłukać i pokroić a następnie obsmażyć na złoty kolor. Do rondla przełożyć mięso i cebulę podlać wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Na koniec dodać zmiksowane, wcześniej obrane ze skórki pomidory lub koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku przyprawami .
Przyprawić śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki a trochę sos zgęstniał. Podawać z makaronem i ogórkami kiszonymi lub surówką z rzodkwi.