Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zrazy z karkówki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Zrazy z karkówki- doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach.

Zrazy z karkówki

Składniki:

Zrazy z karkówki

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z karkówki
1. Karkówkę kroję w grubsze plastry i rozbijam cienko tłuczkiem. Na każdy płat mięsa kładę kawałek boczku, ogórka i cebuli. Oprószam solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami.

2. Na oliwie obsmażam zrazy. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). W 1/2 szklanki wody mieszam mąkę i paprykę mieloną. Masę wlewam do mięsa. Mięso duszę na małym ogniu do miękkości. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

Zrazy podaję z ziemniakami i surówką.

Tagi:

dania mięsa