Beata2

Beata2

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Zrazy z marchewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jeśli ktoś uwielbia marchew to polecam.:) Dużo karotenu:)

Zrazy z marchewką

Składniki:

Zrazy z marchewką

 

  • 1 kg marchewek,
  • szczypta cukru,
  • 2 szkl bulionu warzywnego,
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • oleju,
  • sól, pieprz,
  • 4 sznycle indycze,
  • 1/4 pęczka natki,
  • 1 duża cebula,
  • 1-2 łyżki jasnego sosu pieczeniowego

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z marchewką
Marchewki obierz,2 potnij w paski, gotuj 2 min. Resztę pokrój w plasterki, gotuj 15 min w wodzie z solą i cukrem. Mięso opłucz, rozbij, przypraw.
Na sznyclach rozłóż paski marchewki i listki natki. Zwiń, zrumień na oleju. Dodaj cebulę, koncentrat i bulion. Duś ok 20 min.
Roladki wyjmij, wywar wymieszaj z sosem pieczeniowym i ugotowaną marchewką. Sos zagotuj. Zrazy ułóż na półmisku, polej sosem. Pycha:):)

Tagi:

sosy marchewka