mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zrazy z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne zrazy wieorzowe z marchewką.

Zrazy z marchewką

Składniki:

Zrazy z marchewką

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z marchewką
Na początku myjemy mięso, przekrajamy je na cztery porcje. Następnie rozbijamy na długie, cienkie płaty. Oprószamy solą, papryką słodką oraz mieloną papryką ostrą a także pieprzem. Nakrywamy mięso i odstawiamy. Następnie obieramy marchew, myjemy ją i zalewamy wodą. Wsypujemy szczyptę soli i gotujemy na miękko. Następnie osączamy marchew z wodyi kroimy na długie paseczki. Układamy je na mięcie , zwijamy je w rulon i związujemy lub mocujemy wykałaczkami. Zrazy obtaczamy w mące i smażamy na gorącym oleju przez 10 minut. Następnie podlewamy je wodą i dusimy przez około 20 minut. Podajemy z surówką lub innym dodatkiem.