Strona główna Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem

Danusia19671 - Przepis na: Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 964
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zrazy często robię bo moje dzieci po prostu je uwielbiają


trudność: łatwe
czas:

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem - SKŁADNIKI:

  • mięso mielone mieszane -500 g
  • bułka czerstwa -1 szt
  • jajko -1 szt
  • mąka
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • ogórki kiszone

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Mięso przełożyć do miski, dodać bułkę, cebulę, jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić masę. Masa powinna być jednolita i gładka. NADZIENIE: Ogórki kiszone pokroić w słupki. Nabierać ręką porcje mięsa, lekko spłaszczyć, kłaść po jednym słupku ogórka, dobrze zlepiać i formować podłużne zrazy, obtaczać w mące. Zrazy smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu kilka minut. Podawać z ziemniakami i wiosenną surówką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Grillowany karczek musztardowy Kurczak po włosku Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą
Pierogi z mięsem i pieczarkami Pieczona szynka z czarną porzeczką Łopatka duszona z białą cebulą
Soczyste żeberka w keczupie Kotlety z brzoskwiniami Pasztet drobiowy z żurawiną
Cukinia faszerowana Quiche z indykiem i burakami Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane