Strona główna Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem

Danusia19671 - Przepis na: Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1006
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zrazy często robię bo moje dzieci po prostu je uwielbiają


trudność: łatwe
czas:

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem - SKŁADNIKI:

  • mięso mielone mieszane -500 g
  • bułka czerstwa -1 szt
  • jajko -1 szt
  • mąka
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • ogórki kiszone

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Mięso przełożyć do miski, dodać bułkę, cebulę, jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić masę. Masa powinna być jednolita i gładka. NADZIENIE: Ogórki kiszone pokroić w słupki. Nabierać ręką porcje mięsa, lekko spłaszczyć, kłaść po jednym słupku ogórka, dobrze zlepiać i formować podłużne zrazy, obtaczać w mące. Zrazy smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu kilka minut. Podawać z ziemniakami i wiosenną surówką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane