Strona główna Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem

Danusia19671 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1007
zdjęcia: 1 z 4
Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zrazy często robię bo moje dzieci po prostu je uwielbiają


trudność: łatwe
czas:

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem - SKŁADNIKI:

  • mięso mielone mieszane -500 g
  • bułka czerstwa -1 szt
  • jajko -1 szt
  • mąka
  • cebula -1 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • ogórki kiszone

Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem - PRZYGOTOWANIE:

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce. Mięso przełożyć do miski, dodać bułkę, cebulę, jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić masę. Masa powinna być jednolita i gładka. NADZIENIE: Ogórki kiszone pokroić w słupki. Nabierać ręką porcje mięsa, lekko spłaszczyć, kłaść po jednym słupku ogórka, dobrze zlepiać i formować podłużne zrazy, obtaczać w mące. Zrazy smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody, dusić na wolnym ogniu kilka minut. Podawać z ziemniakami i wiosenną surówką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Kotlety mielone nadziane kalafiorem
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane