pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Zrazy z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

dobre, pyszneeeeee, bardzo pyszne

Zrazy z pasztetem

Składniki:

Zrazy z pasztetem

 

Sposób przygotowania:

Zrazy z pasztetem
Pokroić cielęcinę na cienkie zraziki, pobic każdy kawałeczek mięsa, posmarować pasztetem DROP. Zwinąć w zgrabny wałeczek, przypiąć patyczkiem lub owinąc nitką. Posolić po wierzchu, oprószyć mąką potem rozgrzac masło w rądlu i zrumienić na nim zraziki, rumiane zraziki wybrac na chwilę na talerz na pozostały tłuszcz wrzucić posiekane drobno pieczarki, mieszać w rądlu łyżką aż wyparuje. Polać wówczas rosołem wlać maderę dodać kabul i zagotować. Do tego sosu włożyć zraziki, dusić pod pokrywą pół godziny, aż się sos wysadzi. Ułożyć na półmisku tyle słupków szpinaku, ile jest zrazików, obłożyć je grzankami położyć zraziki skropić sosem.

Tagi:

sosy pasztet